Juridische regeltjes van de VvE? allesbehalve saai!    

Wist je dat veel vragen en spanningen te maken hebben met juridische zaken? Als VvE en huurder heb je te maken met regels, veel regels, meestal geschreven in juridische taal. Gortdroog, maar wel belangrijk. Als je de spelregels kent, helpt dit om fijner te wonen. Verdiep je je er eens in. En saai hoeft dit helemaal niet te zijn…

VvE Juridisch? Wist je dat….

  • heel veel vragen en spanningen binnen de VvE met juridische zaken hebben te maken?
  • wij de meeste vragen binnen 3 minuten kunnen beantwoorden?
  • de meeste antwoorden te vinden zijn in stukken die je zelf al hebt?
  • in de meeste Huishoudelijke Reglementen  juridisch ongeldige of overbodige artikelen staan?
  • het VvE bestuur officieel de taak heeft ervoor te zorgen dat de leden zich aan de regels houden?
  • als een lid de VvE bijdrage niet betaalt, de andere eigenaren deze bijdrage moeten betalen aan de VvE?
  • het  wanbetalende Vve lid  na 6 maanden een schuld heeft aan de andere leden?

Hoe raak je thuis in de juridische stukken van je eigen VvE?

De Blauwe Fenix  helpt je graag, op gewone en ongewone manieren.

Natuurlijk kun je terecht met je juridische vragen. Je krijgt snel een goed antwoord. Ook een incassoprocedure of wijziging van de splitsingsakte kunnen we voor de VvE begeleiden. Voor alle duidelijkheid, gaat het om specifieke, complexe juridische kwesties?  Dan verwijst De Blauwe Fenix je natuurlijk door naar een jurist.

Maar er is zoveel meer. Wat ideeën:

Heldere lezing Een serieuze, heldere uitleg van juridische stukken in gewone taal met concrete voorbeelden uit je eigen VvE.

Speelse workshop Zou het niet fijn zijn om ook eens op een leuke manier te kijken naar die gortdroge juridische stukken van je VvE? Want belangrijk zijn ze wel. Een speelse workshop  met serieuze ondertoon, helemaal afgestemd op jouw eigen VvE.

En het Huishoudelijk Reglement?

Mooi is dat het Huishoudelijk Reglement gelukkig niet in juridische taal hoeft te zijn. Maar de spelregels moeten natuurlijk wel juridisch geldig zijn. Anders heb je niets aan een Huishoudelijk Reglement.

Praktische Check & Tips  Misschien heb je genoeg aan een check en maatwerk tips voor het huishoudelijk reglement van jouw VvE. Hiermee kan de VvE mooi zelf aan de slag gaan.

Kant en klaar Huishoudelijk Reglement Dat is ook best fijn. Want dan hoef je niet zelf aan de slag. Na goed overleg ontvang je een reglement in gewone, heldere taal, die juridisch klopt en helemaal past bij de wensen van jouw VvE.